Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Goede nachtrust is belangrijk, dat weten we allemaal. Een goede slaap zorgt immers voor een goede gezondheid, genoeg energie en voldoende focus. Maar soms is het helemaal niet zo makkelijk om in slaap te komen of langere tijd achter elkaar door te slapen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan een onrustige of stressvolle periode zijn, iets tijdelijks. In andere gevallen is het voor mensen sowieso lastig om tot rust te komen. Bijvoorbeeld als iemand snel overprikkeld is, een langdurige stress situatie of vanwege een trauma of aandoening. Dan is het fijn te weten dat een verzwaringsdeken zou kunnen helpen. Hoe dat werkt? Daar gaan we in deze blog wat nader op in. En wil je het dan zelf proberen? Dat kan met onze 30 dagen proefslapen. Probeer of een verzwaringsdeken je bevalt en ervaar de voordelen van een goede nachtrust.

Deep Pressure Stimulation

Een verzwaringsdeken helpt bewezen om sneller in slaap te vallen, beter door te slapen en langer te slapen. Hoe dat kan? Er wordt gebruik gemaakt van Deep Pressure Stimulation (DPS). DPS is een methode waardoor het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht. Een verzwaringsvestje maakt hier bijvoorbeeld ook gebruik van. En wist je dat eigenlijk ook het inbakeren van baby’s hierop gebaseerd is? Eigenlijk wordt met DPS een soort baarmoedereffect nagebootst. DPS wordt veelvuldig toegepast bij het behandelen van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of bij mensen met angststoornissen. Ook mensen met dementie kunnen veel baat hebben bij een Deep Pressure Stimulation om de onrust te verlichten.

Slaaphormonen

Door de druk op je lichaam van de verzwaarde deken komt je zenuwstelsel tot rust. Dat komt doordat het gewicht zorgt voor meer aanmaak van serotonine (het gelukshormoon) en melatonine (het belangrijke slaaphormoon). Het stresshormoon cortisol daalt hierdoor weer. Gevolg: je voelt je sneller ontspannen. En dat is natuurlijk een voorwaarde voor een gezonde slaap.

Hooggevoeligheid

De verzwaarde deken werkt daarom niet alleen voor mensen met slaapproblemen, maar is ook heel geschikt voor mensen die last hebben van hooggevoeligheid, stress, lusteloosheid of angstgevoelens. Ook mensen met ADHD, Autisme, Asperger, Depressie of angststoornissen kunnen enorm veel baat hebben bij het slapen onder een verzwaringsdeken.

Probeer het 30 dagen vrijblijvend (niet goed, geld terug) en ervaar wat een energie en gevoel van ontspanning je hiervan kunt krijgen!

Koop nu
Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.