Black Friday sale: 20% korting op de hele website!

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Sfeerfoto grijze deken

Goede nachtrust is belangrijk, dat weten we allemaal. Een goede slaap zorgt immers voor een goede gezondheid, genoeg energie en voldoende focus. Maar soms is het helemaal niet zo makkelijk om in slaap te komen of langere tijd achter elkaar door te slapen. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Dat kan een onrustige of stressvolle periode zijn, iets tijdelijks. In andere gevallen is het voor mensen sowieso lastig om tot rust te komen. Bijvoorbeeld als iemand snel overprikkeld is, een langdurige stress situatie of vanwege een trauma of aandoening. Dan is het fijn te weten dat een verzwaringsdeken zou kunnen helpen. Hoe dat werkt? Daar gaan we in deze blog wat nader op in. 

Zelf onze verzwaringsdekens uitproberen?

Dat kan met onze 30 dagen proefslapen. Probeer of een verzwaringsdeken je bevalt en ervaar de voordelen van een goede nachtrust.

Bekijk hier onze verwaringsdekens!

Deep Pressure Stimulation

Een verzwaringsdeken helpt bewezen om sneller in slaap te vallen, beter door te slapen en langer te slapen. Hoe dat kan? Er wordt gebruik gemaakt van Deep Pressure Stimulation (DPS). DPS is een methode waardoor het zenuwstelsel tot rust wordt gebracht. Een verzwaarde deken maakt hier gebruik van. En wist je dat eigenlijk ook het inbakeren van baby’s hierop gebaseerd is? Eigenlijk wordt met DPS een soort baarmoedereffect nagebootst. DPS wordt veelvuldig toegepast bij het behandelen van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of bij mensen met angststoornissen. Ook mensen met dementie kunnen veel baat hebben bij een Deep Pressure Stimulation om de onrust te verlichten.

Slaaphormonen

Door de druk op je lichaam van de zware deken komt je zenuwstelsel tot rust. Dat komt doordat het gewicht zorgt voor meer aanmaak van serotonine (het gelukshormoon) en melatonine (het belangrijke slaaphormoon). Het stresshormoon cortisol daalt hierdoor weer. Het effect van verzwaringsdeken is: je voelt je sneller ontspannen. En dat is natuurlijk een voorwaarde voor een gezonde slaap.

Hooggevoeligheid

De verzwaarde deken werkt daarom niet alleen voor mensen met slaapproblemen, maar is ook heel geschikt voor mensen die last hebben van hooggevoeligheid, stress, lusteloosheid of angstgevoelens. Ook mensen met ADHD, Autisme, Asperger, Depressie of angststoornissen kunnen enorm veel baat hebben bij het slapen onder een verzwaringsdeken.

Probeer het 30 dagen vrijblijvend (niet goed, geld terug) en ervaar wat een energie en gevoel van ontspanning je hiervan kunt krijgen!

Bekijk hier onder verzwaringsdekens

Voor wie werkt een verzwaringsdeken?

Zoals al eerder benoemd werkt een verzwaringsdeken voor diverse klachten en aandoeningen. Het verbeterd de slaapkwaliteit, doordat de deken een lichte druk geeft op het lichaam wat een veilig en geborgen gevoel geeft. Hierdoor is de Rust verzwaringsdeken enorm geschikt voor mensen met chronische pijn.

De voordelen van een verzwaringsdeken:

  1. Je voelt je meer uitgerust als je wakker wordt
  2. Je wordt met meer energie wakker

Slaap is enorm belangrijk, we spenderen een heel groot gedeelte van ons leven in bed. De juiste nachtrust vinden wij daarom ook enorm belangrijk. Heeft u medische klachten? Vraag altijd eerst medisch advies bij uw dokter. In de meeste gevallen mag u gewoon onder een verzwaringsdeken slapen. Het slapen onder een verzwaringsdeken kan een enorme verlichting tijdens het slapen opleveren.

Onze best verkochte verzwaringsdekens

Dit bericht is gepost in Blogs. Bookmark de link.