VEELGESTELDE VRAGEN

Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt?

Een verzwaringsdeken is geschikt voor iedereen die beter wil slapen. Vooral mensen die last hebben van (in)slaapproblemen, ADHD, hooggevoeligheid, autisme of stress gerelateerde klachten (zoals PTSS) hebben er veel baat bij. Maar de deken werkt in principe voor iedereen om fijn tot rust te komen en beter te slapen.

Welk gewicht is voor mij geschikt?

In zijn algemeenheid adviseren we het gewicht van 6.8kg voor mensen met een gewicht tussen de 60 en de 80kg. Mensen met een gewicht boven de 80kg adviseren we de deken van 9kg te kiezen. Is de deken toch te licht of te zwaar voor je? Geen probleem, want binnen 30 dagen kun je de deken bij ons omruilen.

Voor wie is de RUST verzwaringsdeken niet geschikt?

Wij adviseren de verzwaringsdeken niet te gebruiken voor kinderen onder de 6 jaar, zwangere vrouwen, mensen met ademhalingsklachten, slaapapneu of ernstige rugklachten. Het is belangrijk dat men zelf in staat is de positie van de deken aan te passen. Ook als je diabetes hebt raden we het gebruik van de deken af evenals bij problemen met de bloedcirculatie. Neem bij twijfel contact op met je arts om te overleggen. 

Hoe kan ik het beste aan de verzwaringsdeken wennen?

Sommige mensen slapen vanaf dag 1 met de RUST verzwaringsdeken alsof ze nooit anders hebben gedaan. Anderen moeten er aan wennen. Als uitgangspunten adviseren we om het gebruik van de deken langzaam op te bouwen zodat je lichaam aan de druk van de deken kan wennen. Leg in dat geval de verzwaringsdeken in begin niet helemaal over je heen. Begin bij je benen en leg de deken iedere nacht iets verder over je heen. Het kan ook helpen om er aan te wennen door hem alvast op de bank te gebruiken in de avond. Je zult zien dat je al snel niet meer zonder wilt en er naar uitkijkt om onder de deken te kruipen.

Heb ik naast de verzwaringsdeken nog een dekbed of andere deken nodig?

In tegenstelling tot wat je wellicht denkt, is een verzwaringsdeken niet isolerend. De meeste mensen leggen de verwaringsdeken bovenop hun dekbed als extra deken. Anderen hebben hun dekbed volledig vervangen door de RUST verzwaringsdeken. Ervaar zelf wat je het prettigste vindt. Het kan natuurlijk ook per seizoen verschillen. Als je de verzwaringsdeken als dekbed gebruikt, raden we aan er een hoes omheen te gebruiken. Overigens raden we dit altijd aan, omdat het de deken schoon houdt en je de hoes eenvoudig in de wasmachine kunt wassen en hiermee de RUST verzwaringsdeken schoon blijft. 

Wat kan ik nog meer doen om mijn nachtrust te verbeteren?

De belangrijkste oorzaak bij een slaapprobleem is stress, wat zorgt voor spanning in het lichaam, de aanmaak van het stresshormoon cortisol en daardoor een tekort aan het slaaphormoon melatonine. De verzwaringsdeken kan in veel gevallen zorgen voor verlaging van het stress niveau en een betere ontspanning van het lichaam. Daarnaast zijn er diverse tips voor een betere nachtrust:

  • Nuttig tot 4 uur voor je naar bed gaat geen cafeïne of suikerhoudende producten zoals koffie, frisdrank of snoep
  • Ga minstens een half uur eerder naar bed alvorens je je ogen sluit
  • Neem een warme douche voordat je naar bed gaat
  • Lees een boek of luister meditatieve/rustgevende muziek
  • Verlaag je stress niveau door middel van de 4/4/4/4 ademhalingstechniek. Hierbij adem je in 4 seconden in, houd je je adem 4 seconden vast, adem je in 4 seconden uit en houd je vervolgens weer 4 seconden je adem vast. Dit doe je met gesloten ogen en herhaal je vlak voor het slapen gaan 8 keer.
  • Vermijd het gebruik van telefoons, tablets of de televisie
  • Zorg dat je hoofd leeg is en schrijf dingen op die je bezig houden of die je niet wilt vergeten
Kan ik de RUST verzwaringsdeken wassen?

Vergelijk de deken met een dekbed. Die was je ook niet elke week. Dat hoeft dus ook niet met de verzwaringsdeken. Er zijn hoezen beschikbaar die om de verzwaringsdeken heen kunnen. Je kunt ook standaard beddengoed gebruiken aangezien onze deken dezelfde maat heeft als normale dekens. De verzwaringsdeken kun je af en toe eens luchten, net zoals je eigen dekbed. Moet de deken echt gewassen worden? Dan adviseren wij een handwas. Laat de deken vervolgens goed in de lucht drogen.

Wat is jullie levertijd?

Bestellingen op werkdagen die voor 22.00 uur worden geplaatst worden de volgende werkdag bezorgd. Woon je in België? Dan heeft de post soms net iets langer nodig voor de bezorging.

 
Kan ik de deken retourneren of ruilen?

Jazeker! Je mag onze verzwaringsdekens 30 lang uitproberen. Vaak moet je even een paar nachten wennen aan de verzwaringsdeken, vandaar dat wij je hier ook ruim de tijd voor geven. Mocht je na het uitproberen toch willen retourneren kan dat zonder problemen binnen 30 dagen na ontvangst. Op de pagina “Verzenden en retourneren” lees je meer over de vrijblijvende proefperiode.

Kan de verzwaringsdeken ook naar het buitenland worden verstuurd?

Op dit moment versturen wij de RUST verzwaringsdekens alleen binnen Nederland en België. Heb je behoefte aan een verzwaringsdeken en woon/verblijf je in het buitenland, neem dan vooral contact met ons op.